×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1401/12/06 - 14:50
  • بازدید : 128
  • تعداد بازدید : 124
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

معرفی نظام جامع ارتقای بهره وری

در این نوشتار سعی داریم به چیستایی جنبش بهره وری و چگونگی شکل گرفتن آن بپردازیم.

به گزارش روابط عمومی کارگروه مدیریت بهره وری دانشگاه جنبش بهره‌وری در دانشگاه از سال 1396 شکل گرفته و تا کنون در مسیر پویایی و تکامل پیش رفته است. هوشمندسازی، کارایی، شفافیت، کیفیت و جامعه‌محوری از اصول شکل‌گیری این جنبش بوده است. در طول این مدت کارگروه مدیریت بهره‌وری دانشگاه کوشیده است نگاه علمی و رویکرد عملی در زمینه بهره‌وری را با هم بیامیزد و در مسیر ارتقای بهره‌وری و افزایش کیفیت خدمات گام بردارد. ارکان «نظام جامع ارتقای بهره‌وری» شامل ساختار، سیستم‌ها و فرهنگ بهره‌وری در قالب مجموعه برنامه‌ها، مداخلات و اولویت‌های دانشگاه مستقر شده است. واحدهای عملیاتی دانشگاه از جمله بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی، برنامه‌های متعددی را عملیاتی کرده‌اند و ابتکارات و تجربه‌های ارزشمندی تا کنون فراهم آمده است. اکنون با وجود مجموعه متنوع و پرشمار اقدامات و ابتکارات فراهم آمده در حوزه ارتقای بهره‌وری دانشگاه، لزوم وجود «نظام مدیریت دانش بهره‌وری» بیش از پیش دیده می‌شود.

مدیریت دانش به معنای در دسترس قرار دادن نظام‌مند اطلاعات و اندوخته‌های علمی است، به‌نحوی که به هنگام نیاز، در اختیار افراد قرار گیرند و در راستای افزایش بهره‌وری سازمانی مورد استفاده قرار گیرد. مدیریت دانش، شامل مجموعه راهکارها و ابزارهایی برای شناسایی، مستندسازی، ترویج بینش‌ها، نوآوری‌ها و تجربه‌ها در سازمان است. مدیریت دانش تلاش می‌کند دانش صریح و ضمنی را که حاصل تجربه و یادگیری سازمانی است مکتوب و نظام‌مند کند. به این ترتیب سازمان در مسیر یادگیری و استفاده بیشتر از دارایی‌های نامشهود خود قرار می‌گیرد. می‌توان وظیفه نظام مدیریت دانش بهره‌وری را کشف منابع دانش، ذخیره‌سازی دانش، ارزیابی دانش و هم‌رسانی دانش در سراسر سازمان تعریف کرد.

مدیریت دانش در سازمان مزایای زیادی دارد از جمله اینکه:

  • به ارج‌گذاری و ترویج خلاقیت و نوآوری در سازمان کمک می‌کند.
  • به فرایندهای تصمیم‌گیری، برنامه‌ریزی و ارزیابی سازمان کمک می‌کند.
  • با حذف دوباره‌کاری‌ها و اتلاف منابع منجر به کاهش هزینه‌های سازمان می‌شود.
  • انسجام، یکپارچگی و ارتباطات درون‌سازمانی را تقویت می‌کند.
  • در یک کلام، بهره‌وری را افزایش می‌دهد.

با توجه به تجربه مدون و منظم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در زمینه ارتقای بهره‌وری، تا کنون محرک اصلی برنامه‌های بهره‌وری در دانشگاه، ابتکارات و اقدامات بهره‌وری در مراکز بیمارستانی و شبکه‌های بهداشتی بوده است. کمیته‌های بهره‌وری مراکز با هدایت کارگروه مدیریت بهره‌وری دانشگاه طی سال‌های اخیر ده‌ها مداخله و برنامه بهبود بهره‌وری را اجرایی کرده‌اند و تجربه‌های ارزشمندی هم‌اکنون در سطح دانشگاه در حوزه ارتقای بهره‌وری انباشت شده است. این کمیته و زیر کمیته های بسیار فعال آن همواره کوشیده است تا در کنار کارکنان نظام سلامت با ارائه طریق و روشن نمودن مسیر کمک شایانی به آنان کند و در این راستا از تام توان فکری و اجرایی خود بهره می برد.

  • گروه خبری : گروه های مطالب
  • کد خبر : 124167
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

متن استاتیک شماره 39 موجود نیست